voetbalzone

Voorbereiding Polen op EK 2012 loopt opnieuw vertraging op

Matthijs van Laar30 dec 2009, 17:46
Laatst bijgewerkt: 30 dec 2009, 17:46
Advertentie

De voorbereidingen van Polen op het Europees kampioenschap van 2012 hebben een forse knauw te verduren gekregen. Wroclaw, één van de vier Poolse steden waar de wedstrijden van het eindtoernooi zullen worden afgewerkt, maakte woensdag bekend dat het heeft besloten de samenwerking met stadionbouwer Mostostal te beëindigen.

/

“Ik ben tot de conclusie gekomen dat Mostostal niet in staat is om het gebouw binnen de afgesproken tijd op te leveren”, zei burgemeester Rafal Dutkiewicz. “We kunnen de samenwerking niet voortzetten met het risico dat we nog meer vertraging oplopen.” De aannemer zelf zegt er alles aan te willen doen om de deal alsnog te redden.

“We hopen dat we deze situatie op een positieve manier op kunnen lossen. We zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat wij betrokken blijven bij de bouw van het stadion”, zo luidde de reactie van een woordvoerder van Mostostal. Naast Wroclaw mogen ook Warschau, Poznan en Gdansk wedstrijden organiseren. Oekraïne, dat samen met Polen het EK houdt, wees Lviv, Charkov, Kiev en Donetsk aan als speelsteden.

Bezig met laden …