voetbalzone

‘Voordat ik met Mourinho ging praten twijfelde ik, maar daarna niet meer’

Erik van Dam24 jul 2013, 13:33
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2013, 13:33
Advertentie
/

Mark Schwarzer bevindt zich in het laatste hoofdstuk van zijn carrière. Voordat enkele van zijn teamgenoten bij Chelsea geboren werden, had hij zijn profdebuut al gemaakt in zijn vaderland Australië. De nu veertigjarige doelman was de voorbije vijf jaar eerste keus onder de lat bij Fulham, maar die club haalde Maarten Stekelenburg deze zomer. Schwarzer werd vervolgens benaderd door Chelsea.

“Toen ik in 2008 naar Fulham ging, dacht ik ‘dit was het dan’. Maar toen kwam Arsenal nog voor me langs, dus sindsdien zeg ik zeg nooit nooit. Ik ben veertig, maar voel me verbazingwekkend goed en blijf makkelijk op de been. Ik ben enorm fit en geniet nog steeds van het voetbal. Zolang ik goed genoeg blijf spelen, blijf ik doorgaan. Het doel is nog steeds beter te worden”, aldus Schwarzer.

“Ik wil daar ook niet mee stoppen: zodra je niet meer probeert nog beter te worden in wat je doet, is het verval ingezet”, zegt de Australisch international. Hij is komend seizoen tweede keeper achter Petr Cech en hoopt zo nu en dan zijn wedstrijden te krijgen in Londen. “Voordat ik met de trainer ging praten twijfelde ik, maar daarna niet meer”, zegt hij over José Mourinho. “Gezien het aantal wedstrijden dat Chelsea speelt komen er ook voor mij kansen.”

Bezig met laden …