voetbalzone

‘Voordat ik naar Juventus ging, had ik naar Barcelona kunnen gaan’

Gijs Freriks16 okt 2013, 20:50
Laatst bijgewerkt: 16 okt 2013, 20:50
Advertentie

Gianluigi Buffon staat al meer dan elf jaar tussen de palen van Juventus en is daar ook niet meer weg te denken. Toch had de carrière van de nu 35-jarige doelman heel anders kunnen lopen. Na vijf seizoenen bij Parma te hebben gekeept stonden vrijwel alle Europese supermachten in de rij om Gigi in te lijven, maar hij koos voor een avontuur in Turijn. Daar werd Buffon de opvolger van Edwin van der Sar, die naar Engeland vertrok.

/

“Voordat ik in 2001 naar de Bianconeri ging, had ik naar Barcelona kunnen gaan”, vertelt Buffon, voor wie Parma aanvankelijk vijftig miljoen euro vroeg. De goalie vertrok uiteindelijk voor ruim veertig miljoen, met Lilian Thuram, naar Juventus. “Mijn vader raadde mij aan om naar Juve te gaan. Ik ben hem tot op de dag van vandaag nog dankbaar, want ik heb hier veel plezierige momenten gehad. Bovendien was Barcelona toen niet het team dat het nu is.”

Buffon keepte tot dusver 363 wedstrijden in de Serie A voor zijn huidige club en hij won bovendien 4 keer de landstitel en in 2006 het WK met i Azzurri. Hij is echter nog niet klaar bij Juventus. “Het tekenen van een nieuw contract vorig jaar was een belangrijke stap. Ik besloot te blijven, ondanks dat ik een interessant voorstel uit Oost-Europa kreeg. Ik hoop nog enkele jaren te kunnen spelen”, besluit Buffon.

Bezig met laden …