voetbalzone

‘Voordat ik over Ajax ga praten, wil ik het seizoen goed afsluiten’

Thijs Post17 mrt 2014, 16:10
Laatst bijgewerkt: 17 mrt 2014, 16:10
Advertentie

Richairo Zivkovic verdedigt vanaf komend seizoen de kleuren van Ajax. Er werd al geruime tijd gesproken over een ophanden zijnde transfer en maandag bevestigde FC Groningen dat de jongeling vertrekt. De zeventienjarige Zivkovic wil de komende tijd nog niet praten over Ajax: eerst wil hij het seizoen bij zijn huidige werkgever goed afsluiten.

voetbalzone

Via de officiële kanalen van de club zegt Zivkovic dat het aanvankelijk de bedoeling was om langer bij FC Groningen te blijven. “Maar ik heb ook ambities en toen deze kans zich voordeed, wilde ik die heel graag grijpen. Het is een volgende stap in mijn carrière”, klinkt het. De jongeling wil het seizoen eerst goed afsluiten met FC Groningen.

De komende periode wil hij dan ook nog niet praten over zijn nieuwe werkgever. “Alleen bij mijn contractondertekening bij Ajax en vanaf volgend seizoen wil ik over mijn nieuwe club praten. Tot die tijd hoeft niemand te twijfelen aan mijn inzet voor FC Groningen”, zegt hij.

Mocht de jeugdinternational op een dag verkocht worden door Ajax, dan deelt Groningen in de opbrengst. Bovendien kan trainer Erwin van de Looi komend seizoen beschikken over een speler die van de regerend landskampioen wordt gehuurd. Dat meldde RTV Noord eerder op de maandag. Tot slot wordt de terugkoopregeling die Ajax had in het contract van FC Groningen-doelman Marco Bizot geschrapt: Ajax kan hem niet meer voor een vastgestelde som terugkopen. Omdat Ajax een beursgenoteerd bedrijf is, laten meer details over de ophanden zijnde transfer van Zivkovic nog op zich wachten.

Bezig met laden …