voetbalzone

Voordeel voor Feyenoord? Voorbereiding Lazio gaat volledig de mist in

Wessel Antes24 okt 2023, 19:15
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:19
Advertentie

Lazio heeft ernstige vertraging opgelopen met de vlucht richting Nederland, zo meldt De Telegraaf dinsdag. De Italianen zouden dinsdagavond in De Kuip trainen ter voorbereiding van het Champions League-duel met Feyenoord, maar zwaar onweer zorgde ervoor dat de Romeinen niet op de geplande tijd konden vertrekken. Daardoor lijkt trainer Maurizio Sarri een streep te moeten zetten door zijn geplande sessie.

Sarri hoopt dat i Biancocelesti dinsdag nog wel naar De Kuip kunnen om het gras en stadion te bekijken, maar vreest dat een training er niet meer in zit. De huidige planning is dat de selectie om 21:30 uur aankomt bij de Rotterdamse tempel. Sarri zelf moet daar nog een verplichte persconferentie geven, daar het Italiaanse journaille al de hele middag wacht op de Italiaanse oefenmeester.

De voorbereiding op het duel met Feyenoord past goed bij de teleurstellende seizoensstart van Lazio, dat na negen wedstrijden slechts dertien punten heeft verzameld in de Serie A. Het elftal van Sarri begeeft zich daardoor op de negende plek op het hoogste niveau van Italië. De afgelopen twee wedstrijden wist Lazio overigens wel winnend af te sluiten, thuis tegen Atalanta (3-2) en uit bij Sassuolo (0-2).

In Groep E van de Champions League staat Lazio momenteel één punt boven Feyenoord, op de tweede plaats achter Atlético Madrid. Het elftal van Sarri speelde in eigen huis gelijk tegen de Spaanse topclub (1-1) en wist te winnen op bezoek bij Celtic (1-2). Nu wacht een belangrijk duel in een kolkende Kuip.

Persconferentie Slot
Ondertussen heeft Feyenoord-trainer Arne Slot zijn voorbereidende persconferentie al achter de rug. Daarin was Sarri ook onderwerp van gesprek, daar de trainer van Lazio zich vorig jaar negatief uitliet over het Romeinse bezoek aan De Kuip. “Hij vond een specifiek aspect van De Kuip niet zo plezierig, en daarin kan ik me volledig vinden”, aldus Slot, die zijn mening vervolgens beargumenteerde.

“Want ik denk dat we in Nederland volledig doorslaan als het om bekertjes gaat die ergens verdwaald op een veld liggen, maar op die bewuste avond, als ik naar links keek, zag ik spelers die aan het warmlopen waren en de bank van Lazio die bedolven werd onder bierglazen. Ik denk dat dat niet de bedoeling is van de geweldige sfeer in De Kuip.” Feyenoord won het duel in de groepsfase van de Europa League uiteindelijk met 1-0 dankzij een frommelgoal van Santiago Gimenez.

Slot verwacht dat Sarri woensdagavond wel gaat genieten van de sfeer in De Kuip. Zelf vindt hij de sfeer in Rotterdam-Zuid geweldig tijdens Europese avonden. “Ik denk dat Maurizio Sarri hetzelfde zal ervaren, ook al weet ik niet of hij dat zal toegeven. Een volle Kuip is echt iets bijzonders en moois, zeker als we het gooien van volle bierglazen en eventuele andere voorwerpen die die avond voorbij kwamen, kunnen vermijden.”

Bezig met laden …