voetbalzone

Voorganger De Jong: ‘Wordt momenteel wel héél veel over hem gesproken’

Peter Nusselder19 sep 2012, 12:39
Laatst bijgewerkt: 19 sep 2012, 12:39
Advertentie

Luuk de Jong heeft zijn draai nog niet helemaal kunnen vinden bij Borussia Mönchengladbach, maar volgens zijn voorganger Marco Reus hoeft de Nederlandse spits zich voorlopig nog geen zorgen te maken. De naar Borussia Dortmund vertrokken aanvaller, die dinsdag nog in actie kwam tegen Ajax (1-0 winst), is van mening dat de kritiek op De Jong niet helemaal terecht is.

/

“Er wordt momenteel wel héél veel over De Jong gesproken”, vertelt Reus aan BILD. “Dat hij zó veel kritiek krijgt, is overdreven en voorbarig”, vindt de 21-jarige Duits international. “Laten we niet vergeten dat hij pas net bij een nieuwe club zit. Hij heeft misschien even nodig, maar zijn tijd komt nog wel”, voorspelt Reus, die zelf in 2009 van het bescheiden Rot Weiss Ahlen naar Gladbach ging en eveneens moest wennen.

De Jong zal donderdag overigens niet in actie komen tijdens de Europa League-wedstrijd tegen AEL Limassol. De Nederlander, die zaterdag tijdens het met 3-2 verloren duel met 1. FC Nürnberg voor het eerst scoorde in dienst van die Fohlen, krijgt rust van trainer Lucien Favre. “We kunnen niet het hele seizoen met dezelfde twaalf à dertien spelers voetballen”, legt de coach uit op de officiële website van zijn werkgever.

Bezig met laden …