voetbalzone

Voorganger Mourinho keert terug als hoofdtrainer in Premier League

Bart Kruyt13 jul 2015, 18:05
Laatst bijgewerkt: 13 jul 2015, 18:05
Advertentie

Leicester City heeft een nieuwe hoofdtrainer aangesteld. The Foxes maken op de website van de club melding van de komst van Claudio Ranieri, die een driejarig contract heeft getekend. De ervaren Italiaan is de opvolger van Nigel Pearson, die eind juni plotseling werd ontslagen omdat zijn visie op de toekomst te veel verschilde met de visie van de clubleiding.

voetbalzone

In de zoektocht naar een nieuwe coach werd Leicester met verschillende coaches in verband gebracht en ook de naam van Guus Hiddink werd genoemd. De keuze is echter gevallen op de 63-jarige Ranieri, die tussen 2000 en 2004 ook al in de Premier League werkzaam was. De coach stond toen voor de groep bij Chelsea, voordat hij plaats moest maken voor José Mourinho.

Ranieri was verder nog coach van onder meer Valencia, Juventus, AS Roma en Internazionale en was als laatst werkzaam als bondscoach van Griekenland. Nu keert hij dus terug naar de Premier League. "Ik heb bij veel grote clubs in veel grote competities gewerkt, maar na mijn vertrek bij Chelsea heb ik altijd gehoopt dat ik nog eens terug zou kunnen keren in de beste competitie van de wereld", zegt Ranieri. "Ik bedank de clubeigenaar, zijn zoon en alle bestuursleden van Leicester City voor deze kans."

Leicester City heeft een nieuwe hoofdtrainer: Claudio Ranieri! #thefoxes #instavoetbalzone

Een foto die is geplaatst door Voetbalzone (@instavoetbalzone) op


Bezig met laden …