voetbalzone

Voorhoede RC Genk krijgt 'binnen twee weken' gezelschap van nieuweling

Erik van Dam11 nov 2010, 14:07
Laatst bijgewerkt: 11 nov 2010, 14:07
Advertentie

Racing Genk is koploper van de Jupiler Pro League, maar dat neemt niet weg dat de beleidsbepalers blijven zoeken naar frisse aanwas. In gesprek met Sporza zegt voorzitter Herbert Houben dat zijn club bezig is om een nieuwe aanvaller te halen. Met Jelle Vossen, Marvin Ogunjimi en (de momenteel geblesseerde) Kevin De Bruyne beschikt de nummer één van België al over een aardige voorhoede.

/

“Wat de spits betreft, bewandelen we een concreet spoor. We hopen zijn komst binnen de twee weken af te ronden. Ik zeg liever niets meer, omdat het nog altijd kan mislukken”, zo geeft de preses donderdag te kennen. In de competitie loopt de club even wat minder geolied, ziet ook Houben. De krappe selectie kan één van de oorzaken zijn. “Dat is een beleidskeuze en dus hoeven we nu niet te jammeren”, werpt hij echter tegen. “Genk kan niet op elke positie twee evenwaardige spelers hebben.”

“We beseffen ook dat we hierdoor niet kunnen zeggen: RC Genk moet de top drie halen. De ambitie blijft de top zes. Als we een duel verliezen door een beleidskeuze, dan hoef je niet te jammeren. We weten dat een beperkte kern risico's inhoudt, maar we hebben ervoor gekozen liever dat risico te nemen dan de kern te vergroten. Veel geld uitgeven kunnen we niet en willen we ook niet.” Houben meent dat Genk niet meer de fouten uit het verleden moet herhalen. Naar zijn zeggen heeft hoofdtrainer Franky Vercauteren daar begrip voor. “Hij is geen coach de op tafel klopt. Volgens hem moeten goede spelers niet noodzakelijk duur zijn.”

Bezig met laden …