voetbalzone

Voormalig Ajacied Sangoy verheugd met nieuwe kans in West-Europa

Bart Kruyt18 mei 2010, 21:25
Laatst bijgewerkt: 18 mei 2010, 21:25
Advertentie

Gastón Sangoy gaat voor een nieuwe kans in West-Europa. De voormalig Ajacied werd begin april aangetrokken door Sporting Gijón, waar hij dinsdag werd gepresenteerd aan de media. “Ik heb hard gewerkt voor een kans in de Spaanse competitie”, zei Sangoy tegen de verzamelde pers.

Op de conduitestaat van de 25-jarige Argentijn prijkt onder meer Ajax, maar hij speelde nooit een duel in het vlaggenschip. Sangoy werd wel alom bekend doordat zijn toenmalig ploeggenoot Ryan Babel tot ergernis van Foppe de Haan bij een doelpoging vaak gebruik maakte van een zogenaamd heupschot. De tegenwoordig Liverpudlian had die techniek afgekeken van de Argentijn.

Sangoy brak ondanks zijn gevreesde heupschot niet door bij Ajax en eindigde uiteindelijk via enkele omzwervingen op Cyprus, waar hij voor Apollon Limassol speelde. In de zomer trekt hij naar Gijón. “Ik ben blij dat ik hier een kans krijg op het hoogste niveau”, zei Sangoy. “Ik beloof me altijd vol te geven voor de ploeg, omdat ik wil laten zien dat ik dit niveau aankan.”

Bezig met laden …