voetbalzone

Voormalig Ajacied wekt toorn bondscoach: ‘Hij moet dat niet zeggen’

Robin Bruggeman12 okt 2016, 08:40
Laatst bijgewerkt: 12 okt 2016, 08:40
Advertentie

Denemarken ging dinsdagavond in Kopenhagen met 0-1 onderuit tegen Montenegro en de situatie begint er, nadat er zaterdag ook al werd verloren van Polen, nijpend uit te zien voor de Scandinaviërs in hun WK-kwalificatiepoule. Viktor Fischer, die zelf na rust nog een aardige kans op de gelijkmaker om zeep hield, kon na afloop van de wedstrijd zijn frustratie niet verbergen.

/

“We begonnen gewoon slecht aan de wedstrijd. We hebben ons zelf in deze rotsituatie gebracht en nu moeten we laten zien dat we echte mannen zijn”, brieste hij bij Kanal5. “We leken net een stel kinderen. Eigenlijk hebben we alleen een aanvoerder (Simon Kjaer, red.) die al zijn duels won en echt sterk speelde en een keeper (Kasper Schmeichel, red.) die het voortouw nam. Verder was het verschrikkelijk vandaag.”

Zijn uitbarsting kan Fischer nog wel op een sanctie komen staan, aangezien bondscoach Age Hereide niet blij was met zijn uitspraken: “Ik wil hier met Viktor over spreken. Het is een teken van frustratie, hij moet zulke dingen niet zeggen. Het is mijn taak om de ploeg bij elkaar te houden.” De keuzeheer was het ook wel weer eens met de aanvaller: “In de eerste helft waren we echt extreem slecht. Daar heb ik nu nog geen verklaring voor. Een team moet zijn kracht tonen in tegenspoed. We zullen zien welke spelers nu gaan opstaan.” Fischer heeft inmiddels zijn excuses aangeboden voor zijn uitval.

Bezig met laden …