voetbalzone

Voormalig Ajax-spits Cvitanich per direct weg bij Mexicaanse club

Erik van Dam19 nov 2015, 22:50
Laatst bijgewerkt: 19 nov 2015, 22:50
Advertentie

Darío Cvitanich heeft het Mexicaanse Pachuca met succes verzocht om zijn doorlopende contract te laten ontbinden. De Argentijnse spits, inmiddels 31 jaar oud, had moeite terug te komen op zijn oude niveau nadat een knieblessure hem geruime tijd parten speelde. Bovendien was er al langer sprake van een meningsverschil tussen hem en de leiding van de Mexicaanse club.

voetbalzone

Pachuca laat nu via de officiële kanalen weten dat de samenwerking met Cvitanich per direct is stopgezet. Zijn contract is verscheurd en de Argentijn is vrij om te gaan en staan waar hij wil. Cvitanich arriveerde in januari van dit jaar voor de tweede keer bij Pachuca, nadat Ajax hem vijf jaar geleden al had verhuurd aan die club. De Amsterdammers namen hem in de zomer van 2008 voor miljoenen euro’s over van Banfield, maar Cvitanich beviel niet.

In 24 duels in de Eredivisie maakte hij weliswaar 13 doelpunten, maar toch mocht de aanvaller vertrekken van toenmalig hoofdtrainer Martin Jol. Na zijn korte verblijf bij Pachuca keerde Cvitanich nog wel even terug in Nederland, maar meer dan zes wedstrijden onder Frank de Boer zaten er niet meer in voor hem. Vervolgens verhuurde Ajax hem aan Boca Juniors en daarna werd hij verkocht aan Olympique Nice.

Daar kende hij een fantastisch eerste jaar (negentien goals) en een redelijk tweede seizoen (acht goals). Na een minder derde jaar nam Pachuca hem over. Als Cvitanich’ knie zich goed houdt, kan hij nu misschien nog een paar jaar voetballen. Hij is principe vrij om waar dan ook te tekenen, maar er zijn nog geen clubs die gelinkt zijn aan Super Dario.

Bezig met laden …