voetbalzone

Voormalig Arsenal-middenvelder kiest voor terugkeer naar vaderland

Bart Kruyt23 mei 2011, 21:14
Laatst bijgewerkt: 23 mei 2011, 21:14
Advertentie

Gilberto Silva vervolgt zijn loopbaan in zijn vaderland bij Grêmio. De middenvelder komt, wanneer hij medisch wordt goedgekeurd, transfervrij over van Panathinaikos. Er ligt voor de 93-voudig international een contract voor achttien maanden voor hem klaar in Presidente Prudente. Dit meldt o Abelhao op de officiële website.

“We zijn erg blij met deze transfer”, zegt voorzitter Paulo Odone. “Onze insteek is om de selectie verder te versterken, om zo een grote prestatie te kunnen leveren in de Braziliaanse competitie.” Zondagavond sprak de 34-jarige ex-speler van verder Ámerica, Atlético Mineiro en Arsenal met vice-voorzitter Vicente Antônio Martins en werd de deal afgerond. “Hij is een superprofessional”, zegt Grêmio-verdediger Gabriel, die gehuurd is van Panathinaikos.

“Een positief gezicht voor de groep en hij is ook een leider”, vervolgde Gabriel. “Geen wonder dat hij tien jaar in Europa en de Braziliaanse selectie speelde.” Naast de komst van Gilberto heeft de Braziliaanse vereniging ook de transfer van Ezequiel Miralles afgerond. De Argentijn, die overkomt van het Chileense Colo Cola, heeft ruim 1,6 miljoen euro gekost en tekent voor drie jaar in de Arena Barueri.

Bezig met laden …