Romero Boca RiverTNT

Voormalig AZ-goalie Sergio Romero wil na verloren Superclásico met eigen Boca Juniors-fans op de vuist

Lars Capiau22 sep 2024, 11:24
Laatst bijgewerkt: 22 sep 2024, 11:32
Advertentie

Sergio Romero kon zijn emoties maar moeilijk bedwingen nadat hij met Boca Juniors de Superclásico verloor. River Plate was met 0-1 te sterk voor de ploeg van aanvoerder Romero. Toen een fan hem beledigde, werd hij 'even gek'.

River Plate kwam in een van de meest verhitte derby's ter wereld na twintig minuten op voorsprong. Manuel Lanzini, die in Engeland geruime tijd voor West Ham United speelde, brak de ban. De 31-jarige Argentijn profiteerde optimaal nadat de bal bij een rebound voor zijn voeten belandde.

In de 102de (!) minuut dacht Boca Juniors gelijk te maken. Milton Giménez werkte de bal in het net en deed La Bombonera ontploffen van vreugde. De spits beroerde de bal echter met de hand en zodoende ging er na een VAR-interventie een streep door het doelpunt.

Daardoor bereikte de toch al verhitte derby een kookpunt. Na het laatste fluitsignaal was Romero al halverwege de trap richting de catacomben, toen een fan hem naar eigen zeggen 'fel beledigde'. Meteen na afloop bood hij zijn excuses aan. "Ik werd even gek, nadat ik fel beledigd werd”, vertelde hij na afloop aan het aanwezige journaille.

"Maar mijn reactie had niet mogen gebeuren. Ik wil mijn excuses aanbieden aan de fan en aan alle supporters van Boca Juniors", aldus de voormalig doelman van onder meer AZ, die door allerlei ploeggenoten en stafleden tegengehouden moest worden.

In het tweede deel van het Argentijnse seizoen, waarin 28 ploegen één wedstrijd tegen alle andere teams spelen, neemt River Plate na 15 wedstrijden een vijfde plek in. De ploeg van Marcelo Gallardo verzamelde 24 punten.

Dat zijn er zes minder dan de koploper, Vélez Sársfield, deed. Die ploeg pakte er dus dertig, en heeft zelfs nog een wedstrijd tegoed. Boca Juniors staat na 15 wedstrijden spelen op 21 punten, hetgeen voorlopig goed is voor de elfde plek.

Bezig met laden …