voetbalzone

Voormalig AZ-verdediger Opdam krijgt na drie seizoenen alsnog afscheid

Thijs Post25 nov 2010, 20:31
Laatst bijgewerkt: 25 nov 2010, 20:31
Advertentie

Komende week organiseert een delegatie van ruim zestig man van de supportersvereniging van AZ het afscheid van Barry Opdam. De fans willen de voormalig speler van de Alkmaarders bedanken voor bewezen diensten: Opdam speelde meer dan vierhonderd wedstrijden voor de Noord-Hollanders. Tegenwoordig speelt de verdediger bij FC Volendam, zijn laatste wedstrijd in het shirt van AZ speelde hij drie seizoenen geleden.

/

“Ik ben nu alleen maar blij dat mensen van AZ alsnog het initiatief nemen om mij een afscheid te geven”, laat Opdam weten aan RTV Noord-Holland. Destijds is er op het verzoek van Opdam nooit een afscheid georganiseerd. “Dat is misschien best gek, maar dat is verleden tijd. Ik heb nu dan ook geen zin om oude koeien uit de sloot te halen en het er over te hebben.”

Opdam verliet AZ om te gaan voetballen in Oostenrijk: twee seizoenen lang verdedigde hij de kleuren van Red Bull Salzburg. De inmiddels 34-jarige verdediger kwam daarnaast tot acht optredens in het Nederlands elftal, waarin hij één treffer wist te produceren.

Bezig met laden …