voetbalzone

Voormalig AZ'er vraagt om transfer en aast op hereniging met Van Gaal

Bart Kruyt29 mei 2014, 13:25
Laatst bijgewerkt: 29 mei 2014, 13:25
Advertentie

Héctor Moreno heeft zijn zinnen gezet op een vertrek bij Espanyol. De verdediger heeft er nu drie seizoenen bij de tweede club van Barcelona opzitten en aast op een stap hogerop, zo laat zijn zaakwaarnemer Eduardo Hernández weten aan FOX Sports Mexico. "Héctor wil een nieuwe uitdaging aangaan en we zijn op zoek naar een nieuwe club voor hem", zegt Hérnandez.

voetbalzone

De 26-jarige Moreno is in het verleden al eens in verband gebracht met clubs uit Italië, zoals Internazionale en Fiorentina, maar nu wordt ook Manchester United genoemd. Moreno zou een voorkeur hebben uitgesproken voor een transfer naar de Engelse topclub, waar hij herenigd kan worden met Louis van Gaal. De coach en de verdediger werkten bij AZ al met elkaar samen.

Moreno speelde tachtig competitiewedstrijden in Nederland, voordat hij in de zomer van 2011 naar Espanyol vertrok. Voor die ploeg kwam de Mexicaan tot dusver tot 99 competitiewedstrijden. Moreno heeft nog een contract voor twee jaar, maar wil deze verbintenis niet uitdienen. Hij hoopt dat Van Gaal in de zoektocht naar nieuwe verdedigers voor United aan hem zal denken.

Bezig met laden …