voetbalzone

Voormalig Barcelona- en Arsenal-speler Hleb gaat in Turkije aan de slag

Daniel Cabot Kerkdijk05 jan 2014, 06:45
Laatst bijgewerkt: 05 jan 2014, 06:45
Advertentie

Alexander Hleb gaat in de herfst van zijn loopbaan in Turkije aan de slag. De 32-jarige middenvelder uit Wit-Rusland landde zaterdag in Konya, waar hij de komende anderhalf jaar de clubkleuren van Konyaspor gaat verdedigen. De Süper Lig-club maakt nog geen melding van zijn komst.

/

Hleb was tussen 2000 en 2008 een zeer nuttige kracht voor VfB Stuttgart en Arsenal en maakte vervolgens de overstap naar Barcelona. In het succesvolle team van Josep Guardiola kwam hij toentertijd echter niet veel aan spelen toe, ook al was hij voor vijftien miljoen euro gehaald. Hleb werd aan achtereenvolgens Stuttgart, Birmingham City en VfL Wolfsburg uitgeleend en kwam de afgelopen twee jaar uit voor Krylia Sovetov Samara en BATE Borisov.

“Ik ben heel erg blij dat ik hier ben”, verzekerde Hleb bij zijn aankomst in Konya. Hij was onder de indruk van de ontvangst van de fans van Konyaspor, dat momenteel op een dertiende plaats staat. “Turkije staat bekend om zijn fanatieke supporters. Ik vind dit een mooi gebaar. Ik hoop Konyaspor van waarde te kunnen zijn.” De Süper Lig-club, die waarschijnlijk zondag met witte rook komt, heeft naar verluidt nog een optie voor een extra contractjaar.

Bezig met laden …