voetbalzone

Voormalig Barcelona-talent tekent eenjarig contract bij Fortuna Sittard

Jan Hoeksema18 jul 2023, 19:15
Laatst bijgewerkt: 18 jul 2023, 19:15
Advertentie

Fortuna Sittard heeft Alen Halilovic teruggehaald naar Nederland. De 27-jarige middenvelder heeft in Sittard een contract getekend voor één seizoen, waarin een optie is opgenomen voor nog twee jaar. De Kroaat was transfervrij sinds zijn vertrek bij HNK Rijeka uit zijn vaderland. Eerder speelde Halilovic in Nederland voor sc Heerenveen.

De middenvelder is blij om weer in de Eredivisie te gaan voetballen en sprak al met spelers van de ploeg van trainer Danny Buijs. "Ik heb de afgelopen periode gesproken met Stipe Radic en Ivo Pinto, zij waren heel lovend over Fortuna en de plannen. Ik kijk er in ieder geval naar uit om hier in het Fortuna Sittard Stadion op het veld te staan en de supporters te ontmoeten", liet Halilovic op de website van Fortuna optekenen.

De tienvoudig international van Kroatië speelde eerder twintig wedstrijden voor Heerenveen. In het seizoen 2019/20 kwam de linkspoot tot één doelpunt en vier assists. De Friezen huurden Halilovic destijds van AC Milan. Daarna kwam de middenvelder nog uit voor Birmingham City, Reading en dus HNK Rijeka. Sinds januari was Halilovic clubloos en dus kon Fortuna hem transfervrij oppikken.

Op jonge leeftijd stond de aanvallende middenvelder te boeken als een groot talent en werd hij door Barcelona opgenomen in de jeugdopleiding. Americo Branco, technisch directeur van de Fortunezen, gelooft dat Halilovic dit talent nog steeds in zich heeft. "Wij zijn ervan overtuigd dat de omgeving die Fortuna kan bieden het beste in hem naar boven haalt, waardoor hij weer terug kan keren op zijn oude niveau. Wij hebben er in ieder geval alle vertrouwen in dat hij van waarde gaat zijn voor ons."

Bezig met laden …