voetbalzone

Voormalig bondscoach Pinto mag stadions niet meer in

28 mei 2009, 09:45
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2009, 09:45
Advertentie
Jorge Luis Pinto zal voorlopig zijn functie als trainer van het Colombiaanse Cucuta niet naar volledigheid kunnen uitoefenen. De voormalig bondscoach van het Zuid-Amerikaanse land is door de tuchtcommissie voor liefst tien wedstrijden geschorst. Hij mag zelfs de stadions waar zijn team wedstrijden speelt niet betreden.

Pinto kreeg het afgelopen zondag in het duel met Envigado (1-1) aan de stok met de vierde official. Na enkele verbale uitspattingen duwde, bedreigde en beledigde Pinto de arbiter aan de zijlijn. Het is niet de eerste maal dat Pinto in opspraak raakt. Hij werd eerder dit seizoen al driemaal voortijdig naar de tribunes gestuurd.

De tuchtcommissie van de Colombiaanse voetbalbond (Cólfutbol) was ook niet mild voor Sebastián Valencia. De scheidsrechter gaf in het duel tussen Once Caldas en Boyaca Chico (2-1) een kwartier voor tijd een strafschop, die de eindstand bepaalde. Het was duidelijk te zien dat de desbetreffende speler zich pardoes liet vallen. Valencia moet zijn fout bekopen met een schorsing van vijf duels.
Bezig met laden …