voetbalzone

Voormalig Bundesliga-ster verzweeg leukemie uit schaamte

Bart Kruyt23 okt 2012, 10:50
Laatst bijgewerkt: 23 okt 2012, 10:50
Advertentie

Voetballers willen het nogal eens ontkennen, maar zijn over het algemeen toch erg bezig met wat de buitenwereld van hun denkt. Ook voormalig Bundesliga-ster Alex Alves droeg daarom een geheim met zich mee. De Braziliaan vecht al vier jaar tegen leukemie en ondanks chemotherapie en een beenmergtransplantatie is hij niet kankervrij, zo heeft zijn ex-vrouw verteld op de Braziliaanse tv.

De nu 37-jarige Alves, inmiddels gestopt met voetbal, verborg zijn ziekte jarenlang voor de buitenwereld, omdat hij zich schaamde. Begin oktober werd zijn geheim bekend, doordat één van zijn broers fungeerde als donor voor een beenmergtransplantatie. Eerder werd hij al acht maanden bestraald, maar Alves is dus nog niet van de ziekte bevrijd.

Tot voor kort wist alleen zijn dertienjarige dochter dat Alex ernstig ziek is. De Braziliaan maakte aan het begin van deze eeuw voor ongeveer 7,5 miljoen euro de overstap van Cruzeiro naar Hertha BSC en wisselde in de Bundesliga geniale momenten af met momenten van gekte. Na zijn periode in Duitsland speelde hij nog in Brazilië en Griekenland.

Bezig met laden …