voetbalzone

Voormalig coach Real Madrid plakt mond af: ‘Ik voel mij wel verkracht!’

Gijs Freriks03 apr 2015, 19:53
Laatst bijgewerkt: 03 apr 2015, 19:53
Advertentie

Vanderlei Luxemburgo heeft een schorsing van twee wedstrijden gekregen omdat hij kritiek heeft geuit op de lokale voetbalbond van Rio de Janeiro. Clubs mogen voor wedstrijden in staatskampioenschappen nog maar een beperkt aantal spelers oproepen en de trainer van Flamengo heeft in felle bewoordingen laten weten dat een belachelijke maatregel te vinden.

voetbalzone

Hij stelt dat topclubs nu minder snel geneigd zullen zijn om jonge talenten een kans te geven in het eerste elftal. De tuchtcommissie oordeelde dat de uitspraken van Luxemburgo in ‘ethisch’ opzicht niet door de beugel konden en daarom is de 62-jarige Braziliaan geschorst. Flamengo heeft al beroep tegen de straf aangetekend en Luxemburgo liet vrijdag op de persconferentie voor de wedstrijd tegen Fluminense op eigenzinnige wijze merken het absoluut niet eens te zijn door de schorsing.

Luxemburgo liet weten dat hij niet eens naar het stadion gaat en dus thuisblijft tijdens het duel met Flu. Assistent-trainer en oud-aanvaller Deivid zal de honneurs waarnemen. “Ik voel mij verdrietig omdat ik van bepaalde mensen mijn werk niet mag uitvoeren. De democratie is in dit land blijkbaar zoek, want anno 2015 moet iemand toch gewoon zijn mening kunnen geven? Ik voel mij wel verkracht!”, brieste Luxemburgo, die in het seizoen 2004/05 nog de hoofdtrainer was van Real Madrid, op de persbijeenkomst.

“Ik heb mijn mening gegeven omdat ik denk dat die waardevol kan zijn voor de toekomst van het Braziliaanse voetbal, voor het jeugdvoetbal! Maar ik word gewoon weggezet als een idioot. Maar ik blijf bekritiseren als ik het gevoel heb dat ik moet bekritiseren. En als dat niet wordt getolereerd, ga ik voor mijzelf, mijn dochters en kleinkinderen op zoek naar een land waar de democratische waarden wel worden gerespecteerd. Ze krijgen mij niet stil. Als ze mij hier weg willen hebben, schop mij dan maar weg!” Luxemburgo plakte ten slotte een symbolisch stuk tape over zijn mond en liep weg.

Bezig met laden …