voetbalzone

Voormalig doelman van PSV eist kleine miljoen van Weense clubs

Matthijs van Laar19 aug 2011, 12:51
Laatst bijgewerkt: 19 aug 2011, 12:51
Advertentie

Georg Koch wil bijna een miljoen euro ontvangen van zijn voormalig club Rapid Wien en rivaal Austria Wien. De inmiddels 39 jarige goalie, die twee seizoen geleden noodgedwongen een eind moest maken aan zijn carrière, heeft een klacht ingediend bij de FIFA omdat hij claimt buitenproportionele schade te hebben geleden van een voetzoeker die twee jaar terug in zijn buurt ontplofte.

Het voorval vond plaats tijdens een ontmoeting tussen de rivalen Rapid en Austria. Koch, die in de jaren negentig kortstondig bij PSV onder contract stond, zegt nog altijd hinder te ondervinden van de knal. Zo heeft hij last van oorsuizingen, duizeligheid en evenwichtsproblemen. Om de schade te compenseren eist hij volgens Kurier 912.000 euro, plus bijkomende ondersteuning mocht zijn gezondheid nog verder achteruitgaan.

Koch beroept zich op een reglement van de Oostenrijkse bond, die stelt dat clubs verantwoordelijk zijn voor de daden van hun supporters. De ex-goalie zou daarnaast ook nog een miljoen euro eisen van de bewakingsfirma, die tijdens het bewuste duel in had moeten staan voor de veiligheid van de spelers.

Bezig met laden …