voetbalzone

Voormalig doelwit FC Twente valt voor financiën van Nagoya

Daniel Cabot Kerkdijk21 dec 2009, 14:42
Laatst bijgewerkt: 21 dec 2009, 14:42
Advertentie

FC Twente kan definitief een streep zetten door de naam van Marcus Túlio Tanaka. De verdediger van Urawa Reds zal zich verbinden aan Nagoya Grampus. De Japanse Braziliaan, die de Tukkers enkele weken geleden in het ongewisse liet, kan tegen aantrekkelijke voorwaarden in Nagoya tekenen.

/

Tanaka werd de afgelopen weken aan diverse Europese clubs gelinkt, maar geeft volgens diverse lokale media de voorkeur aan een verblijf in Japan. De 28-jarige verdediger heeft zich bij Urawa enigszins onmogelijk gemaakt door het beleid op transfergebied aan de kaak te stellen. De Japans international kon het vertrek van Alex in augustus naar Nagoya niet begrijpen.

FC Twente zag in Tanaka een geschikte stand-in voor Douglas, maar hoorde nooit meer iets van de verdediger. Ook clubs uit het Midden-Oosten deden een verwoede poging om zaken te doen. De 32-voudig international speelt al zes jaar voor Urawa en had een belangrijk aandeel in de diverse hoofdprijzen die in de loop der jaren in de wacht werden gesleept.

Bezig met laden …