voetbalzone

Voormalig doelwit van Ferguson tekent nieuw contract met Shakhtar

Daniel Cabot Kerkdijk16 jan 2012, 20:20
Laatst bijgewerkt: 16 jan 2012, 20:20
Advertentie

Het was de afgelopen tijd onrustig op de burelen van Shakhtar Donetsk, maar maandag kon er gelukkig weer gelachen worden in het Oekraïense kamp. Het Braziliaanse toptalent Douglas Costa zette zijn krabbel onder een nieuw vijfjarig contract. De 21-jarige aanvaller, die in 2009 zeer concrete belangstelling van Manchester United-manager Sir Alex Ferguson genoot, ligt zodoende tot medio 2017 vast in de Donbass Arena, meldt de club via de officiële kanalen.

/

Douglas kwam twee jaar geleden voor acht miljoen euro over van Gremio de Porto Alegre en sindsdien scoorde hij zestienmaal in zestig competitiewedstrijden. Met Shakhtar sleepte Douglas tweemaal het landskampioenschap, de Oekraïense beker en de Super Cup op zijn naam. Douglas wekte door zijn dribbels en hoogstandjes interesse van clubs als Napoli, AS Roma, Arsenal en de Manchester-clubs, maar voorlopig lijkt hij in Donetsk te blijven.

Trainer Mircea Lucescu zal blij zijn met dit nieuws, maar de afgelopen dagen stond de Roemeen vooral zelf op de voorpagina’s. De succescoach raakte tien dagen geleden betrokken bij een auto-ongeluk en werd opgenomen in het ziekenhuis. Aan het eind van deze week mag Lucescu mogelijk weer naar huis. Hiernaast werd doelman Oleksandr Rybka positief getest op doping en vertrok middenvelder Jádson naar São Paulo.

Bezig met laden …