voetbalzone

Voormalig Feyenoorder en WK-ganger Bastos keert terug naar Brazilië

Matthijs van Laar14 aug 2014, 13:00
Laatst bijgewerkt: 14 aug 2014, 13:00
Advertentie
voetbalzone

Michel Bastos laat Europa en het Midden-Oosten voor wat het is en keert terug naar zijn geboorteland. De middenvelder, die in een ver verleden zijn Europese avontuur begon bij Feyenoord, heeft een akkoord bereikt met Sao Paulo. Hij tekent een contract voor anderhalf jaar bij de topclub uit de miljoenenstad.

De 31-jarige Bastos komt over van Al-Ain uit de Verenigde Arabische Emiraten, dat hem sinds januari op huurbasis onder contract had staan. De transferrechten van de speler lagen nog altijd bij AS Roma, maar in de Italiaanse hoofdstad kwam de tienvoudig Braziliaans international vorig jaar niet in het stuk voor.

Bastos begon zijn loopbaan bij EC Pelotas en werd in de zomer van 2001 ingelijfd door Feyenoord. Na een jaar in De Kuip en een jaar op huurbasis bij Excelsior, keerde hij in 2003 terug naar Brazilië, om in 2006 op herkansing te gaan bij Lille. Vervolgens verdedigde Bastos nog de kleuren van Olympique Lyon en Schalke 04. Gedurende het WK van 2010 maakte hij deel uit van de Braziliaanse selectie.

Bezig met laden …