voetbalzone

Voormalig Feyenoorder neemt beloften Australië onder zijn hoede

Daniel Cabot Kerkdijk03 jun 2010, 08:01
Laatst bijgewerkt: 03 jun 2010, 08:01
Advertentie

Aurelio Vidmar gaat het Olympisch elftal van Australië onder zijn hoede nemen, zo meldt de Australische voetbalbond (FFA) donderdagmorgen via de officiële kanalen. De 43-jarige Vidmar, die in het verleden voor Feyenoord uitkwam, is de opvolger van Graham Arnold, die een verleden bij NAC Breda heeft. Hij gaat deze zomer aan de slag bij Central Coast Mariners.

Vidmar heeft al een aardige staat van dienst opgebouwd. Hij leidde Adelaide United naar de finale van de Aziatische Champions League evenals twee finales van de A-League. "Aurelio is een geweldige en jonge trainer en deze positie is bijzonder geschikt voor hem", oordeelt FFA-bestuurslid Ben Buckley. "Wie weet leidt deze baan naar een toekomstige baan als bondscoach."

Vidmar speelde tussen 1991 en 2001 44 interlands voor Australië. De voormalig aanvallende middenvelder speelde slechts één seizoen voor Feyenoord. In het seizoen 1995/95 kwam hij tot vijftien duels en twee doelpunten. Hij speelde ook enkele jaren in België. Zijn broer Tony Vidmar speelde tussen 1995 en 1997 in het shirt van NAC.

Bezig met laden …