voetbalzone

Voormalig goalgetter van Ajax: ‘Milik is op zich een goede spits’

Erik van Dam03 okt 2015, 12:03
Laatst bijgewerkt: 03 okt 2015, 12:03
Advertentie

Ajax pakte in de laatste vijf jaar viermaal de titel en staat ook nu bovenaan. Met Anwar El Ghazi heeft men bovendien de gedeeld topscorer van de Eredivisie in huis: hij maakte er tot nu toe zeven, net als Luuk de Jong. Het is alweer wat jaren geleden dat Ajax aan het eind van de rit de meest productieve speler leverde, want Luis Suárez (35 stuks) deed het in het seizoen 2009/10 voor het laatst.

voetbalzone

Sindsdien kroonden Björn Vleminckx, Bas Dost, Wilfried Bony, Alfred Finnbogason en Memphis Depay zich tot topscorer van de Nederlandse competitie. Op dit moment is El Ghazi dus de man van de goals bij Ajax en niet teamgenoot Arek Milik, die toch de centrumspits is. Bij hem staat de teller na zeven duels op drie goals, maar dat maakt hem nog niet tot een slechte puntspeler, vindt Ruud Geels.

De man die liefst vijf keer topscorer van de Eredivisie werd en in totaal 123 doelpunten maakte in 131 wedstrijden voor Ajax, ziet potentie in Milik. “Hij is op zich een goede spits. Je moet, denk ik, zo’n jongen vertrouwen geven. Iedereen loopt nu wel een beetje te zeiken op hem, maar laat hem daar nou maar lekker gaan”, raadt Geels aan in een interview met Ajax Showtime. “Dan denk ik dat hij ze er wel in schiet, straks.”

“Hij heeft een ontzettend goed schot met zijn linkerbeen. Zijn handelingssnelheid in het strafschopgebied kan beter”, oordeelt de oud-topscorer. Hij weet dat Ajax al geruime tijd niet meer de topscorer afleverde. Het loeren op kansjes en het doelpunten maken is volgens hem een beetje weggevallen. “Ik hoop dat Ajax in de jeugdopleiding wat jongens heeft lopen die dat kunnen gaan doen in de nabije toekomst. Ajax heeft met trainers als Dennis Bergkamp natuurlijk een uitstekende staf. Die moeten het toch voor elkaar kunnen krijgen dat er goede spitsen komen”, denkt Geels.

Bezig met laden …