Voormalig Groningen-doelwit schiet Colombia langs piepjong Costa Rica

Daniel Cabot Kerkdijk02 jul 2011, 22:22
Laatst bijgewerkt: 02 jul 2011, 22:22

Colombia is positief aan het toernooi om de Copa América in Argentinië begonnen. De ploeg van bondscoach Hernán Darío Gómez was zaterdagavond met nipt verschil te sterk voor Costa Rica: 1-0. De Midden-Amerikanen verschenen met de op een na jongste basiself ooit in de historie van de Copa América aan het startsignaal: gemiddeld 22 jaar en 331 dagen. Alleen Venezuela had in 1993 een jonger basiselftal: 22 jaar en 236 dagen. Gastland Argentinië en Bolivia hadden vrijdagavond in het openingsduel van het eindtoernooi de punten gedeeld: 1-1.

/

De eerste helft in San Salvador de Jujuy leek doelpuntloos te eindigen, maar Adrian Ramos brak op slag van rust de ban. Het voormalig doelwit van FC Groningen ontving een heerlijke steekpass van Freddy Guarín, zette doelman Leonel Moreira op het verkeerde been en schoot de bal in het doel: 1-0. Costa Rica stond op dat moment al een kwartier met tien man op het veld. Een harde en late tackle van Randall Brenes op op Luis Perea werd door arbiter Enrique Osses met rood bestraft.

Na bijna een uur spelen stond het aluminium een tweede doelpunt van Colombia in de weg. Na een hoekschop van Guarín kopte een vrijstaande Radamel Falcao tegen de lat. Het team van Gómez ontsnapte enkele minuten later toen David Guzman de bal uit een vrije trap op de buitenkant van de paal plaatste. Colombia probeerde het duel definitief naar zich toe te trekken, maar de defensie van Costa Rica stond als een huis. Omdat de Midden-Amerikanen ook niet de intentie hadden om een gelijkmaker af te dwingen, was de treffer van Ramos bepalend.