voetbalzone

Voormalig hartpatiënt al vergeleken met Agüero: 'Nee, hij is anders'

Bart Kruyt30 sep 2015, 16:28
Laatst bijgewerkt: 30 sep 2015, 16:28
Advertentie

Atlético Madrid hoopt een nieuw groeibriljantje in huis te hebben. De Spanjaarden betaalden vorig jaar al 7,5 miljoen euro aan San Lorenzo voor Ángel Correa, maar vervolgens werd er een hartprobleem geconstateerd bij de aanvaller. Correa moest geopereerd worden en stond maandenlang buitenspel, maar heeft inmiddels zijn eerste minuten voor Atlético gemaakt.

voetbalzone

De kleine Argentijn mocht tot dusver in vier competitiewedstrijden meedoen en wordt vanwege zijn lengte, uiterlijk en speelstijl al vergeleken met Sergio Agüero. Daar kan Diego Simeone zich echter niet in vinden: “Het zijn andere spelers”, stelt de coach van Atlético. “Agüero is een echte spits, een nummer negen, terwijl Ángel vanaf de flanken of tussen de linies kan spelen. Hij kan op meerdere posities uit de voeten, terwijl Agüero toch een echte afmaker is.”

“Ángel wordt steeds beter, we zien hem groeien”, vervolgt Simeone. “We hopen dat hij ons team aanvallend gezien meer opties kan geven.” Correa, die al twee keer mocht meedoen bij het Argentijnse nationale elftal, maakte tegen Eibar zijn eerste doelpunt in de Primera División; vooralsnog bleef het bij die ene treffer.

Bezig met laden …