voetbalzone

Voormalig Heerenveen-spits Samaras schlemiel in doelpuntloze Old Firm

Thijs Post24 apr 2011, 15:25
Laatst bijgewerkt: 24 apr 2011, 15:25
Advertentie

Zoals eigenlijk ieder seizoen bepalen Glasgow Rangers en Celtic wie de landstitel van Schotland mag opeisen. De onderlinge duels staan altijd bol van de strijd, spanning en inzet, maar van bijzonder goed voetbal is mede door de grote belangen maar zelden sprake. Zondagmiddag was het weer raak; er stond weer eens een Old Firm op het programma en gescoord werd er dit keer niet: 0-0. Georgios Samaras miste een strafschop, maar toch zal Glasgow Rangers het minst blij zijn met een puntendeling. De ploeg van manager Walter Smith heeft één punt voorsprong op de ranglijst, maar ook een wedstrijd meer gespeeld.

/

In het eerste bedrijf vielen er maar weinig kansen te noteren, maar aan strijd en inzet zoals altijd geen gebrek. Tekenend was de manier waarop Celtic-middenvelder Sung-Yong Ki zijn noppen in het been van Kyle Lafferty probeerde te plaatsen. Tot verbazing kreeg de Zuid-Koreaan geeneens een gele kaart voor zijn grove charge. Voor de onderbreking waren de supporters van de op verplaatsing spelende ploeg het dichtst bij juichen. Rangers-middenvelder Steven Whittaker kon opponent Joe Ledley niet ontwijken en de technische staf van Celtic sprong hoopvol op van de reservebank. De scheidsrechter wees echter niet naar de stip.

Na de onderbreking liet de thuisploeg zich ook eens zien voor het doel van Celtic-doelman Fraser Foster. Een prachtige voorzet van jongeling Gregg Wylde werd maar net naast geknikt door Lafferty. Niet veel later moest Rangers-doelman Allan McGregor een uitstekende redding verrichten op een kopbal van oud-Twentenaar Daniel Majstorovic. De sluitpost moest eveneens ingrijpen op een lobje van Emilio Izaguirre, terwijl Steven Naismith aan de andere kant met een pegel geen doel trof.

Net toen de ploegen zonder doelpunten de wedstrijd te gaan afsluiten kreeg Celtic een strafschop. De penalty werd onterecht gegeven, maar daar zal Georgios Samaras maling om gehad hebben. Toch toonde de Griek, die een bijzonder matige wedstrijd speelde, clementie door vanaf elf meter te missen. Het was waarschijnlijk verstandiger geweest als iemand anders de strafschop had genomen, maar de redding van doelman McGregor was uitstekend.

Bezig met laden …