voetbalzone

Voormalig Mancunian Cole stopt ermee

11 nov 2008, 09:02
Laatst bijgewerkt: 11 nov 2008, 09:02
Advertentie
Andrew Andy Cole hoopte zijn voetbalcarrière dit seizoen bij Nottingham Forest af te sluiten, maar enkele weken geleden bereikten beide partijen overeenstemming over de ontbinding van het contract. De inmiddels 37-jarige aanvaller zegt niet meer op zoek te gaan naar een nieuwe club en zet definitief een punt achter zijn lange loopbaan.

"Het was niet de meest ideale afsluiting", bevestigt Cole in de dinsdageditie van The Times. "Maar het liep niet geheel naar wens. Ik wilde graag mijn hometown club de helpende hand toesteken, maar vanaf dag één verkeerde ik in onzekerheid over mijn rol in het elftal. Het leek wel of manager Colin Calderwood zich ongemakkelijk voelde door mijn aanwezigheid. Het was heel vreemd."

De loopbaan van Cole, die in de Premier League liefst 187 doelpunten liet noteren, vertoonde duidelijk een neerwaartse lijn. In het seizoen 2005/06 scoorde de vijftienvoudig international nog negen keer namens Manchester City. Maar sindsdien kwam de aanvaller in totaal dertig wedstrijden in actie namens Portsmouth, Birmingham City en Sunderland en maakte hij met moeite vier doelpunten.

In zijn geboorteplaats Nottingham hoopte Cole op een waardige manier zijn carrière af te sluiten. In elf competitieduels kwam de voormalig aanvaller van onder meer Manchester United en Newcastle United echter niet tot scoren. Het is nog onduidelijk waar de ambities van Cole, die vorig seizoen zes keer voor Burnley scoorde, liggen. Mogelijk gaat hij bij Blackburn Rovers als jeugdtrainer aan de slag.
Bezig met laden …