voetbalzone

Voormalig oogappel van Cruijff beëindigt loopbaan

Daniel Cabot Kerkdijk24 okt 2009, 08:25
Laatst bijgewerkt: 24 okt 2009, 08:25
Advertentie

Voor Albert Celades zit zijn actieve loopbaan er bijna op. De middenvelder van Red Bull New York speelt zaterdag tegen Toronto FC zijn laatste wedstrijd uit zijn carrière, zo meldt de 34-jarige Spanjaard via de officiële kanalen van de Major League Soccer-club. Celades tekende een half jaar geleden bij de Red Bulls.

Celades debuteerde in het seizoen 1995/96 aan de hand van Johan Cruijff in het eerste van Barcelona. In totaal zat de middenvelder vier seizoenen bij het hoogste keurkorps van de Catalanen en vierde hij twee landstitels en tweemaal de Copa del Rey. In de zomer van 2001 maakte hij transfervrij de overstap naar Celta de Vigo.

Na één seizoen koos Celades echter voor een meerjarige aanbieding van Real Madrid. In Barcelona wordt nog altijd beweerd dat de viervoudig Spaans international, al voor dat hij naar Vigo vertrok, van plan was via een omweg voor de hoofdstedelingen te tekenen. In totaal kwam Celades in vier seizoenen tijd niet verder dan 56 duels.

Tussendoor werd Celades, die op het WK van 1998 in Frankrijk actief was, ook nog verhuurd aan Girondins Bordeaux. Daarna speelde hij voor Real Zaragoza. Celades speelde in de Amerikaanse profcompetitie zestien wedstrijden, en hoopt op de laatste speeldag van het MLS-seizoen op gepaste wijze afscheid te mogen nemen.

Bezig met laden …