voetbalzone

Voormalig PSV-er Beasley tekent voor twee jaar bij Hannover 96

Bart Kruyt30 aug 2010, 14:58
Laatst bijgewerkt: 30 aug 2010, 14:58
Advertentie

DaMarcus Beasley zet zijn loopbaan voort in de Duitse Bundesliga. De aanvaller, die transfervrij was sinds zijn vertrek bij Glasgow Rangers, heeft zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract bij Hannover 96. “De Bundesliga is voor mij een mooie, nieuwe uitdaging”, zei de voormalig PSV-er op de website van zijn nieuwe club.

Beasley speelde de afgelopen drie seizoenen voor Rangers, maar was in Schotland nooit een basisspeler en kwam in totaal tot slechts dertig competitieduels. Zijn aflopende contract werd dan ook niet verlengd en nu gaat de 28-jarige Amerikaan verder in Hannover. “Ik ken de club al, twee jaar geleden speelden we met Rangers hier een oefenwedstrijd”, zei Beasley. “Ik kijk er naar uit om met Steven Cherundolo (ook een Amerikaan, red.) samen te spelen.”

Hannover-coach Mirko Slomka was blij met zijn nieuwste aanwinst. “Het is een positief teken dat deze club er in is geslaagd om opnieuw een Amerikaans international vast te leggen. DaMarcus zal ons met zijn internationale ervaring verder helpen”, geloofde de oefenmeester. Beasley speelde tussen 2004 en 2006 voor PSV, voordat hij op huurbasis naar Manchester City vertrok.

Bezig met laden …