voetbalzone

Voormalig PSV-huurling krijgt van Atlético nieuwe kans in Europa

Daniel Cabot Kerkdijk20 jul 2011, 00:50
Laatst bijgewerkt: 20 jul 2011, 00:50
Advertentie

Gerson Guimarães Junior, kortweg Gerson, speelt met ingang van komend seizoen in Spanje. Botafogo verhuurt de negentienjarige verdediger annex verdedigende middenvelder aan Atlético Madrid. De Primera División-club kan de jonge Braziliaan, die over een Spaans paspoort beschikt, over een jaar voor 1,8 miljoen euro overnemen.

Het is niet de eerste keer dat Gerson in Europa aan de slag gaat. De Braziliaan was de afgelopen maanden aan PSV uitgeleend, maar van een succesvolle samenwerking was geen sprake. Gerson kwam de tweede seizoenshelft op huurbasis voor Jong PSV uit, maar kon geen contract afdwingen in Eindhoven. In het verleden maakte hij met Brazilië indruk op diverse internationale jeugdtoernooien.

"Mijn tijd in Nederland was goed voor mij om mij als persoon en als voetballer te ontwikkelen", benadrukt Gerson echter tegen diverse Braziliaanse media. "Ik hoop dat ik in Spanje zal slagen." De tiener had naar verluidt diverse aanbiedingen, maar twijfelde geen moment toen Atlético zich meldde.

Bezig met laden …