voetbalzone

Voormalig PSV'er is 'geloof in terugkeer verloren' en stopt per direct

Bart Kruyt25 sep 2012, 16:00
Laatst bijgewerkt: 25 sep 2012, 16:00
Advertentie

Kasper Bögelund heeft besloten om zijn voetbalschoenen op te bergen. De Deense verdediger, die zijn loopbaan begon bij PSV en zes seizoenen in Eindhoven speelde, heeft zijn contract bij Aalborg BK per direct laten ontbinden. Bögelund kan het lichamelijk niet meer op brengen om professioneel voetbal te spelen en heeft daarom de keuze gemaakt om zijn loopbaan te beëindigen.

De 31-jarige Bögelund speelde vorig seizoen maar zes competitieduels en kwam dit seizoen nog niet in actie voor Aalborg. Dat zal ook niet meer gaan gebeuren. "Mijn lichaam is versleten, en door mijn blessures is het nu een tijdje geleden dat ik heb gespeeld", legt hij uit. De verdediger stopt daarom: "Ik heb langzamerhand het geloof verloren dat ik mijn oude niveau nog kan bereiken."

Bögelund begon zijn loopbaan zoals gezegd bij PSV en kwam in zes jaar tijd tot 78 competitiewedstrijden voor de Brabanders. Vervolgens ging de Deen naar Borussia Mönchengladbach, waar hij drie seizoenen bleef, en sinds 2008 stond Bögelund weer bij Aalborg onder contract. De rechtsback kwam tot zeventien interlands voor de Deense ploeg.

Bezig met laden …