voetbalzone

Voormalig PSV'er wil terug naar Nederland: 'In welke rol maakt me niet uit'

Matthijs van Laar16 aug 2013, 12:22
Laatst bijgewerkt: 16 aug 2013, 12:22
Advertentie
/

Danny Koevermans leek met zijn keuze voor Toronto FC voorzichtig afscheid te nemen van het Europese clubvoetbal, maar niets blijkt minder waar. Nu zijn contract bij de Canadezen ten einde loopt, zegt de 34-jarige spits een terugkeer in de Eredivisie nog altijd niet uit zijn hoofd te hebben gezet. “Ik sta er absoluut voor open”, verklaart hij op de website van Sport-Promotion, dat zijn belangen behartigt.

Koevermans, in het verleden onder meer actief voor AZ en PSV, zegt bij een ‘mooie eredivisieclub’ te willen laten zien wat hij nog kan. “Over mijn toekomst ben ik tamelijk duidelijk. Mijn contract loopt af en daarna zal ik met mijn familie terugkeren naar Nederland”, zegt hij. “Ik ben ervan overtuigd dat ik nog voor veel eredivisieclubs van waarde kan zijn.”

Naar eigen zeggen stelt zijn gezonde levensstijl hem in staat om ondanks zijn leeftijd nog altijd op het hoogste niveau het verschil te kunnen maken. “In wat voor rol dat is, maakt me niet zo veel uit. Ik wil eventueel best als breekijzer in de laatste twintig minuten erin komen. Dan kan ik ook van waarde zijn.” Momenteel staat de Schiedammer buitenspel met een lichte kuitblessure. Die volgde vlak op zijn herstel van een zware knieblessure.

Bezig met laden …