voetbalzone

Voormalig publiekslieveling van PSV lonkt naar Italië: ‘Een grote eer’

Gijs Freriks15 mei 2015, 21:35
Laatst bijgewerkt: 15 mei 2015, 21:35
Advertentie

Balázs Dzsudzsák gaat zijn contract bij Dynamo Moskou, dat op oudejaarsdag afloopt, niet verlengen. De aanvaller heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar Lazio, zo weet het Russische Izvestia vrijdagavond te melden. Dynamo heeft besloten om nieuwe spelers niet langer jaarsalarissen van meer dan twee miljoen euro uit te keren.

voetbalzone

Dzsudzsák strijkt momenteel tweeënhalf miljoen per seizoen op en een hoger honorarium zit er in Rusland dus niet in voor de 28-jarige Hongaar. Hij wordt ook in verband gebracht met Internazionale. “Het is een eer dat ik aan zulke clubs word gelinkt, dat kan ik niet ontkennen. In januari was ik dicht bij een transfer naar Milaan, maar ik weet niet hoe mijn toekomst eruit gaat zien. Ik sluit geen optie uit.”

Vladimir Pilguy, een 67-jarige oud-doelman van onder meer Dynamo en Dnipro Dnipropetrovsk, vindt het niet erg dat Dzsudzsák de club gaat verlaten. “Hij was eerder een van de sleutelspelers, maar is steeds minder gaan presteren. Dat is een gewoon een motivatieprobleem. Hij laat zien dat hij uit Rusland weg wil en dat hij terug wil naar Europa. Dus het heeft volgens mij ook geen zin om met hem over een salarisverhoging te praten.”

“Zijn kwaliteiten en technische bagage staan buiten kijf en Dzsudzsák heeft dit seizoen zeker goede wedstrijden gespeeld, maar dat waren er maar weinig. Hij heeft het sporadisch laten zien. Als Dynamo een goede vervanger voor Dzsudzsák kan vinden, dan hoeft zijn vertrek geen negatieve gevolgen te hebben voor het elftal”, besluit Pilguy. Twee jaar geleden kon Dzsudzsák nog naar Liverpool, maar trainer Stanislav Cherchesov wilde hem niet laten gaan.

Bezig met laden …