Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Voormalig publiekslieveling van PSV moet Roma extra wapen geven tegen Feyenoord

Laatste update:

AS Roma hoopt zich op korte termijn te versterken met Angeliño, zo meldt Gianluca Di Marzio. De 27-jarige vleugelverdediger had meerdere opties in Europa, maar zag de onderhandelingen met de Romeinen de afgelopen 24 uur in een stroomversnelling raken.

Naar verluidt zaten Torino, Olympique Marseille en Villarreal achter de handtekening van Angeliño aan, maar is het Roma dat aan het langste eind trekt. De ex-verdediger van PSV is al persoonlijk rond met de Europa League-tegenstander van Feyenoord, zo klinkt het.

Angeliño staat nog tot medio 2025 onder contract bij RB Leipzig, maar heeft in Duitsland weinig uitzicht op speeltijd. Galatasaray pikte hem afgelopen zomer op huurbasis op, maar ook dat huwelijk lijkt al snel te stranden

Mislukt huwelijk
De Turkse topclub betaalde een huursom van twee miljoen euro en bedong tevens een koopoptie van zes miljoen euro. Indien de verdediger nog één wedstrijd zou spelen zou de koopoptie automatisch worden gelicht.

De 27-jarige wingback, waarvan verwacht werd dat hij de perfecte tandem zou vormen met spits Mauro Icardi, verscheen slechts zeven keer aan de aftrap van een competitieduel. Eén keer kwam hij als invaller binnen de lijnen.

AS Roma wil Angeliño verlossen uit zijn uitzichtloze situatie door hem nog deze winter op huurbasis naar Italië te halen. Het plan is om hem een half jaar te huren met een (eventueel verplichte) optie tot koop.

Publiekslieveling
Angeliño werd in Nederland vooral bekend van zijn periodes bij NAC Breda en PSV. De Bredanaars huurden hem in 2017 van Manchester City, waarna hij een jaar later voor ruim vijf miljoen euro de overstap maakte naar het Philips Stadion.

Angeliño speelde dat seizoen nagenoeg alle wedstrijden in de competitie en de Champions League en groeide, mede door zijn aanvallende speelstijl, uit tot een van de grote publiekslievelingen bij PSV.

Hij eindigde het seizoen 2018/19 met negen assists en een doelpunt en werd mede daardoor verkozen tot Talent van het Jaar in de Eredivisie. City besloot hem daarop middels een terugkoopclausule terug te kopen voor twaalf miljoen euro.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heeft Roma niet Spinnazola en de talentvolle Zalewski al voor de wingback positie? Lijkt me redelijk overbodig deze transfer. Of heeft een van de eerder genoemde spelers een blessure waar ik niks van weet?

24 januari 2024 om 10:56

Ik weet niet of je wel eens Roma kijkt, maar Zalewski is echt niet talentvol. Vrij beperkte speler. Spinnazola was tijdens het EK een geweldige speler maar is nu dusdanig uit vorm geraakt dat Zalewski vaak zelfs de voorkeur kreeg van Mourinho. Angelino is beter dan beide spelers op het moment (althans, als hij nog enigszins wat kwaliteiten over heeft van zn tijd bij PSV/Leipzig).

24 januari 2024 om 11:48

Ik kijk inderdaad niet veel naar Roma, vandaar mijn vraag, anders zou ik het zelf wel weten. Maar wat ik van Zalewski ooit gezien heb, vond ik hem (aanvallend in ieder geval) best sterk. Zelfde telt voor Spinnazola, helemaal als ik dat vergelijk met de uiterst zwakke vorm van Angelino de afgelopen 2 jaar

24 januari 2024 om 12:49

Zalewski kan zowel links als rechts spelen. Verwacht dat Angelino dan op links gaat staan en Zalewski op rechts, zeker omdat rechts zo slecht bezet is.

24 januari 2024 om 11:00

Spinnazola is niet goed uit zijn blessure gekomen na het EK '21, hij kwakkelt met blessures en zijn vorm. Helaas heeft Roma meer last dan lust van hem vanwege zijn enorme salaris.

24 januari 2024 om 13:23

Het probleem bij Roma is dat Lukaku geen normale voorzetten krijgt vanaf de zijkanten, zowel van links als rechts is het gewoon ondermaats!!

Dat is alweer even geleden. Ging toen voor 12 mil weer terug naar City ja, daar waren we op zijn zachts gezegd niet blij mee. Hoeveel clubs heeft hij daarna wel niet gehad?

24 januari 2024 om 11:29

Vier stuks volgens mij: Manchester City zelf, RB Leipzig, Hoffenheim en Galatasaray. Is echt al bizar veel verhuurd in zijn carriere wel heb ik het idee.

24 januari 2024 om 11:31

Dit seizoen 19 wedstrijden bij Galatasaray met een gemiddelde van 7.06. Hij doet het dus prima.

Vorig seizoen 35 partijen voor Leipzig en Hoffenheim.
21/22 - 45 partijen voor Leipzig.
20/21 - 37 partijen voor Leipzig.
19/20 - 31 partijen verdeeld over City en Leipzig

Daarvoor speelde hij al in de basis bij PSV. Dus hij heeft daarna Manchester City en Leipzig als werkgever gehad. Is verhuurd aan Hoffenheim en Galatasaray en speelde overal veel.

Beantwoord dat jouw vraag?

24 januari 2024 om 11:47

Altijd gevonden dat hij een gekke loopbaan heeft gehad. Bij Leipzig echt een enorm goed seizoen gespeeld waardoor ze hem voor een flinke som overnamen van City. Vervolgens was Leipzig snel op hem uitgekeken en verhuurden ze hem aan Hoffenheim. Hier speelde hij alles maar besloten ze toch de optie tot koop niet te lichten. Toen verhuurd aan Gala. Daar speelt hij ook vrijwel alles en alsnog besluiten ze de optie tot koop van 6 mln (!) niet te lichten en hem in de winter te verhuren zodat ze niet verplicht zijn hem definitief over te nemen. Lijkt dus nergens echt te kunnen overtuigen..

Vind het wel weer een risky aankoop van Roma. Past een beetje in het straatje van Renato Sanches en Auoar. Talent hebben ze wel, maar door een gebrek aan topsportmentaliteit weten ze niet alles uit hun carrière te halen.

24 januari 2024 om 17:00

Hij doet het dus prima bij Gala? Hij deed het verschrikkelijk, daarom laat Gala hem niet meer spelen zodat er geen verplichte optie komt…

Onbegrijpelijk dat PSV die jongen niet probeert terug te halen. Teze centraal, Dest op rechts en Angelino op links. Gegarandeerde aanvoer voor Luuk de Jong ook. Hij zal alleen niet goedkoop zijn.

24 januari 2024 om 11:48

Eens. Maar weet niet of wij aan zijn salaris kunnen voldoen. Zal wel lekker verdiend hebben bij de clubs waar hij heeft gezeten.

24 januari 2024 om 11:49

Zal wel een veel te dik salaris opstrijken.. Zou qua aankoop wel passen bij Bosz zijn extreem aanvallende spel.

24 januari 2024 om 15:32

Zijn huidige jaarsalaris is bijna 4 miljoen euro. Lijkt me niet dat PSV dat gaat betalen.

Bovendien doet Teze het dit seizoen prima als back. Lekker laten staan.

Onbegrijpelijk hoe een door FFP gebonden club als Roma zich überhaupt kan versterken.

Onbegrijpelijk dat Angelino niet definitief wordt overgenomen. Laat defensief her en der wat steken vallen maar deed het absoluut niet onbehoorlijk in de wedstrijden die hij speelde. Ik denk dat het bestuur het totaalbedrag van €8m gewoon te gortig vind en meer van hem verwachtte gezien zijn geleverde prestaties, want zijn stats zijn helaas niet al te best. Nu willen we Ridvan Yilmaz van Rangers overnemen terwijl hij niet eens beter is dan Angelino, heel raar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren