voetbalzone

Voormalig recordaankoop terug op Anfield: ‘Geweldig, ik ga genieten’

Gijs Freriks24 jan 2015, 12:25
Laatst bijgewerkt: 24 jan 2015, 12:25
Advertentie

Liverpool betaalde rond de eeuwwisseling een recordbedrag van circa 16,5 miljoen euro voor de komst van Emile Heskey en zijn periode op Anfield werd gekenmerkt door flinke pieken en dalen. In vijf seizoenen tijd won de nu 37-jarige aanvaller onder meer de UEFA Cup, FA Cup en Europese Super Cup, maar hij kreeg met zijn gemiste kansen ook regelmatig de lachers op zijn hand.

voetbalzone

De 62-voudig Engels international groeide bij Liverpool dan ook uit tot een cultheld en hij speelt tegenwoordig voor Bolton Wanderers in de Championship. Met die club keert hij zaterdagavond terug op Anfield, want the Trotters gaan voor de vierde ronde van de FA Cup op bezoek bij het team van manager Brendan Rodgers. Heskey kan niet wachten om het publiek van Liverpool weer te begroeten, zo vertelt hij in de Daily Mirror.

“Het wordt geweldig, het wordt schitterend”, glimlacht Heskey. “Als ik haar op mijn rug had gehad, dan was het overeind gaan staan. Als ik straks weer op Anfield sta, hoef ik mezelf denk ik niet te knijpen om te geloven of het allemaal waar is, maar ik had ook nooit durven dromen dat ik op mijn 37e hier nog zou staan. Ik ga van iedere seconde genieten.” Heskey ging in september 2012 voor bijna twee jaar een Australisch avontuur aan, maar keerde afgelopen december terug in Engeland.

“Kun je nog van waarde zijn als je de 35 bent gepasseerd?”, heb ik mezelf vaak afgevraagd. “En ik ben ervan overtuigd dat dat kan. Het is veel spelers al gelukt. Kijk maar naar Frank Lampard, Didier Drogba, Eidur Gudjohnsen en nu naar mijzelf. Steven Gerrard wordt straks ook 35, dus ja, ik zou niet weten waarom het mij niet zou lukken. Zolang je lichaam het toestaat, kun je mijns inziens blijven voetballen”, besluit Heskey.

Bezig met laden …