voetbalzone

Voormalig rivaal Kahn adviseert omstreden Lehmann te stoppen

Daniel Cabot Kerkdijk15 dec 2009, 09:47
Laatst bijgewerkt: 15 dec 2009, 09:47
Advertentie

De in opspraak geraakte Jens Lehmann krijgt dinsdag advies van onverwachte hoek. Oliver Kahn, de oud-doelman van Bayern München, heeft zijn ex-collega geadviseerd te stoppen met voetbal. “Misschien kan hij nu beter stoppen. Je weet nooit waar dit naar toe leidt?”, adviseert Kahn in de Duitse krant TZ.

/

Lehmann kwam de afgelopen dagen veelvuldig in opspraak. De doelman van VfB Stuttgart uitte eerst kritiek op het ontslag van Markus Babbel, ging daarna met rood van het veld in het duel met FSV Mainz 05 en kreeg tenslotte nog ruzie met een Stuttgart-supporter. Stuttgart bleef achter zijn doelman staan, iets wat Kahn niet kan begrijpen.

“Jens is een prima doelman, maar wat moet de club doen? Er is geen uitweg meer. Stuttgart moet bepalen of Lehmann iets aan de ploeg toevoegt of juist beschadigd.” Lehmann en Kahn vochten in de loop der jaren een verbeten strijd uit om de plek als eerste doelman in het Duitse nationale elftal.

De 40-jarige Lehmann had maandag een gesprek met de clubleiding van Stuttgart waarin hij zijn excuses maakte voor zijn gedrag. Dinsdagochtend sprak de doelman nog met trainer Christian Gross,waarin het geschil werd beslecht. “Ik ben ervan overtuigd dat Jens gemotiveerd zal zijn voor de rest van het seizoen en zijn carrière op een mooie manier wil afsluiten”, was de conclusie van Gross.

Bezig met laden …