voetbalzone

‘Voormalig smaakmaker van WK Onder-20 sluit Eredivisie niet uit’

Daniel Cabot Kerkdijk22 jan 2016, 06:53
Laatst bijgewerkt: 22 jan 2016, 06:53
Advertentie

PSV zal deze maand in principe geen ingaande of uitgaande transfers meer realiseren. Technisch manager Marcel Brands heeft wellicht echter nog een troef achter de hand. Diverse media in Engeland suggereerden onlangs al dat Andreas Pereira een optie voor PSV is. De middenvelder ging van PSV naar Manchester United, waar hij inmiddels op huurbasis mag vertrekken.

voetbalzone

Volgens het Algemeen Dagblad is een tijdelijke terugkeer bij PSV, of een andere club in Nederland, inderdaad een optie. Als clubs hem speeltijd kunnen garanderen, is de spelmaker bereid te luisteren. Pereira mag van Manchester United alleen vertrekken naar een team dat actief is op het hoogste niveau en waar hij uitzicht op speeltijd heeft. Bij een club in Engeland, Spanje of Italië maakt hij waarschijnlijk minder kans op speelminuten.

Pereira ruilde in 2011 de jeugdopleiding van PSV in voor die van Manchester United, maar heeft moeite om door te breken in Engeland. De in België geboren Braziliaan maakte in 2014 zijn debuut in het eerste elftal en heeft sindsdien slechts vier keer meegedaan in de Premier League. Pereira, een van de smaakmakers van het WK Onder-20 van vorig jaar, begint dan ook genoeg te krijgen van zijn bijrol.


Bezig met laden …