voetbalzone

Voormalig succescoach FC Basel krijgt takenpakket van Babbel

Daniel Cabot Kerkdijk06 dec 2009, 18:36
Laatst bijgewerkt: 06 dec 2009, 18:36
Advertentie

VfB Stuttgart maakt enkele uren na het voortijdig afscheid van Markus Babbel de komst van Christian Gross bekend. Babbel had aanvankelijk het vertrouwen gekregen tot en met de Kerst. Maar na het gelijkspel tegen VfL Bochum was het geduld met de oud-international op. De 55-jarige Gross, van Zwitserse afkomst, was in het verleden in eigen land succesvol met FC Basel.

Gross stond tien jaar voor de Bazelse spelersgroep en vierde in deze tijdsspanne vier landstitels en vier nationale bekers. Afgelopen seizoen moest de landstitel aan FC Zürich worden gelaten en besloot de club de samenwerking voortijdig te beëindigen. Gross, die in het verleden ook trainer van Tottenham Hotspur was, had sindsdien geen nieuwe werkgever gevonden.

Babbel trad halverwege het vorige seizoen in dienst bij de club en eindigde op een uitstekende derde plaats. Dit lopende seizoen werd pas twee keer gewonnen met een lage klassering als gevolg. De kritiek op de coach zwol helemaal aan toen in de DFB-Pokal een blamerende nederlaag werd geleden tegen SpVgg Greuther Fürth. In de Champions League lijkt de ploeg uitgeschakeld te worden.

Bezig met laden …