voetbalzone

Voormalig topaanvaller Dely Valdes wordt bondscoach van Panama

Daniel Cabot Kerkdijk15 sep 2010, 09:22
Laatst bijgewerkt: 15 sep 2010, 09:22
Advertentie

Julio César Dely Valdés is de nieuwe bondscoach van Panama. De 43-jarige Midden-Amerikaan heeft dinsdagavond lokale tijd laten weten dat hij de aanbieding van de Panamese voetbalbond (FPF) heeft geaccepteerd. De voormalig aanvaller is in het Midden-Amerikaanse land een levende legende.

De FPF was al enige tijd op zoek naar een nieuwe keuzeheer. De namen van de Argentijn Alfio Basile en de Colombiaan Luis Fernando Suárez werden genoemd, maar uiteindelijk koos men voor Dely Valdés. De ex-aanvaller beëindigde in 2006 zijn actieve loopbaan en richtte zich daarna op het trainersvak. Hij was daarna keuzeheer van diverse vertegenwoordigende elftallen van Panama en assistent van Antonio Tapia bij Málaga in Spanje.

Dely Valdes speelde in Europa voor Cagliari, Paris Saint-Germain, Real Oviedo en Málaga en liet in productief opzicht altijd van zich spreken. Panama hoopt zich onder leiding van Dely Valdes voor het eerst voor een WK te plaatsen. Volgend jaar staan in ieder geval de toernooien om de Copa Centroamericana (januari) en de Gold Cup (juni) op het programma.

Bezig met laden …