voetbalzone

Voormalig Twentenaar Douglas gaat na transfer Champions League in

Bart Kruyt25 aug 2016, 20:45
Laatst bijgewerkt: 25 aug 2016, 20:45
Advertentie

Douglas Franco Teixeira houdt het na een seizoen alweer voor gezien bij het Turkse Trabzonspor. De voormalig verdediger van FC Twente heeft donderdag een driejarig contract getekend bij Sporting Portugal, zo maakt de Champions League-deelnemer bekend op de officiële website. In de verbintenis is een gelimiteerde afkoopsom van 45 miljoen euro opgenomen.

Sporting wordt de vierde profclub in de loopbaan van de inmiddels 28-jarige Douglas, die tussen 2007 en 2013 voor Twente uitkwam. In die periode bemachtigde hij nog een Nederlands paspoort en hoopte hij op een debuut voor het Nederlands elftal, maar daar kwam het nooit van. Na zijn vertrek naar het Russische Dinamo Moskou raakte Douglas uit beeld bij Oranje.

Douglas speelde twee jaar in Rusland en vertrok vervolgens naar Trabzonspor, waar hij in het afgelopen seizoen zestien competitiewedstrijden voor speelde. Nu gaat hij dus verder bij Sporting, dat eerder deze donderdag te horen kreeg dat het in de Champions League mag gaan spelen tegen Real Madrid, Borussia Dortmund en Legia Warschau. Douglas mag zich dus op gaan maken voor prachtige wedstrijden.


Bezig met laden …