voetbalzone

Voormalig Vitesse-trainer Albert Ferrer op weg naar Primera División

Daniel Cabot Kerkdijk08 jun 2014, 20:25
Laatst bijgewerkt: 08 jun 2014, 20:25
Advertentie

Albert Ferrer is vanaf komend seizoen mogelijk trainer in de Primera División. De 44-jarige coach, die in 2010/11 voor de selectie van Vitesse stond, tekende in februari een contract voor een half jaar met Córdoba, dat zich voor de play-offs van de Segunda División heeft geplaatst. Daardoor treedt automatisch een clausule in werking en blijft de voormalig verdediger langer aan.

voetbalzone

Indien Córdoba zich zou plaatsen voor de play-offs voor promotie naar de Primera División, zou Ferrer automatisch een nieuw eenjarig contract krijgen en zo geschiedde. In de resterende zestien duels onder Ferrer pakte de club uit Zuid-Spanje 27 punten en dat was goed voor een zevende plaats. Omdat Barcelona B als derde eindigde, mag ook de nummer zeven aan de play-offs meedoen.

Córdoba speelt vanaf komende week tegen Real Murcia, dat zich net als Sporting Gijón en Las Palmas voor het toetje na de competitie plaatste. De zuiderlingen, die onder meer Raúl Bravo, Ulises Dávila en Xisco op de loonlijst hebben staan, speelden in het seizoen 1971/72 voor het laatst in de Primera División. Eibar en Deportivo la Coruña plaatsten zich eerder al rechtstreeks.

Bezig met laden …