voetbalzone

Voormalig voorzitter Real Madrid weet het zeker: 'Mourinho keert terug'

Bart Kruyt17 dec 2015, 23:00
Laatst bijgewerkt: 17 dec 2015, 23:00
Advertentie

José Mourinho werd donderdag ontslagen door Chelsea, maar de vraag is of hij lang zonder werk zal zitten. Analist Paul Merson noemde de Portugees al als een mogelijke opvolger voor Louis van Gaal bij Manchester United en Ramón Calderón is ervan overtuigd dat Florentino Pérez Mourinho terug naar Real Madrid zal halen: “Er moeten nog maar een paar dingen worden opgelost.”

voetbalzone

Calderón was de opvolger van Pérez als voorzitter van Real en spreekt zich nog vaak uit over zijn favoriete club. In november zei hij ook al dat hij had begrepen dat Pérez Mourinho nog eens terug wilde halen naar Real en nu de coach beschikbaar is, zou alles volgens Calderón wel eens in een stroomversnelling terecht kunnen komen.

Mou is weer wat dichter bij Real Madrid”, schreef Calderón donderdag op Twitter. Later voegde hij daaraan toe: “Er moeten nog maar een paar dingen worden opgelost en dan keert hij terug. Dit is zonder twijfel het beste nieuws voor Pérez in de meest moeilijke periode die hij heeft gehad als voorzitter. Ik zou zelf geen beter schild hebben kunnen vinden.”

Mourinho werkte tussen 2010 en 2013 al bij Real, waarmee hij drie prijzen pakte: de landstitel, de Copa del Rey en de Supercup. Vervolgens keerde hij terug naar Chelsea, waar Mourinho donderdag na bijna tweeënhalf seizoen werd ontslagen. Volgens Calderón heeft Pérez nog altijd een zwak voor Mourinho en zou de oefenmeester de bekritiseerde Rafael Benítez kunnen opvolgen.

Bezig met laden …