voetbalzone

Voormalig Willem II-er Keenan keert terug naar Australië

Bart Kruyt24 aug 2010, 09:05
Laatst bijgewerkt: 24 aug 2010, 09:05
Advertentie

Joe Keenan zet zijn loopbaan voort in de Australische competitie. De voormalig middenvelder van Chelsea, die nog op huurbasis voor Willem II uitkwam, heeft zijn handtekening gezet onder een contract bij Adelaide United. Daar wordt hij de opvolger van Nigel Boogaard, die onlangs ernstig geblesseerd raakte.

Voor de inmiddels 27-jarige Keenan, die voor één jaar tekende, betekent de overgang een terugkeer Down Under. De middenvelder speelde in het seizoen 2007/08 al voor Melbourne Victory en keerde vervolgens bij Hibernian terug in Europa. In Schotland kwam hij vorig seizoen geen enkel duel in actie en zijn contract werd dan ook niet verlengd.

In Adelaide hoopt Keenan het voetbalgeluk te hervinden. De middenvelder is afkomstig uit de jeugdopleiding van Chelsea, maar kwam tot slechts twee optredens in het eerste elftal en kwam simpelweg kwaliteit tekort. Vervolgens speelde hij anderhalf jaar voor Willem II en in Nederland kwam Keenan tot zeventien competitiewedstrijden, waarin hij niet scoorde.

Bezig met laden …