voetbalzone

Voormalig wonderkind kondigt wéér afscheid aan: 'Ik wens ze veel succes'

Matthijs van Laar07 jul 2015, 15:03
Laatst bijgewerkt: 07 jul 2015, 15:03
Advertentie
voetbalzone

Freddy Adu kan weer een club toevoegen aan het rijtje met ex-werkgevers. De 26-jarige aanvaller uit de Verenigde Staten, die in zijn tienerjaren tot de grootste talenten ter wereld werd gerekend, maakt via zijn Instagram-account bekend dat hij vertrekt bij het Finse KuPS. Daar was hij nog geen vier maanden in dienst.

Adu slaagde er in zijn eerste vijf wedstrijden niet in om het net te vinden en gaat verder kijken, zo vertelt hij zijn volgers. "Ik heb besloten gebruik te maken van de optie in mijn contract om KuPS in de zomer te verlaten. Ik wil ga mijn mogelijkheden verder verkennen. Ik wil iedereen bedanken en wens de club veel succes in de toekomst", schrijft hij. Afgelopen januari vertrok hij nog na amper zeven maanden bij het Servische FK Jagodina.

Met het nieuwe afscheid draait de ooit zo veelbelovende loopbaan van de geboren Ghanees steeds meer uit op een triest verhaal. KuPS was voor Adu alweer zijn twaalf club in tien jaar tijd. De aanvaller maakte ooit op veertienjarige leeftijd zijn eerste doelpunt in de Major League Soccer en schoot daarna als een raket omhoog. In 2007 begon hij zijn Europese avontuur bij Benfica, maar de zestienvoudig international van de VS slaagde nergens.

Bezig met laden …