voetbalzone

Voormalig wonderkind zet carrière voort bij Griekse grootmacht

Matthijs van Laar24 jul 2013, 19:50
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2013, 19:50
Advertentie
/

Javier Saviola maakt zich na voetbalavonturen in zijn geboorteland Argentinië, Spanje, Monaco en Portugal op voor de Griekse competitie. De 31-jarige aanvaller, die sinds 1 juli transfervrij was, zal op korte termijn worden gepresenteerd door Olympiacos Piraeus. Daar tekent el Conejo naar verluidt een contract voor twee seizoenen.

De kampioen van Griekenland maakt het nieuws woensdagavond middels de officiële kanalen bekend. De transfer valt niet los te zien van de aanwezigheid van coach Michel in Athene. De Spanjaard kent Saviola goed van zijn periode in de Primera División, waar hij de kleuren verdedigde van Barcelona (2001-2007), Sevilla (2005/06), Real Madrid (2007-2009) en Málaga (2012/13). Het supertalent van weleer kwam vorig jaar bij laatstgenoemde club tot 8 treffers in 26 competitieduels.

Onlangs werd de veertigvoudig Argentijns international gelinkt aan het Braziliaanse Santos, maar die interesse werd door Saviola van de hand gewezen. Naast de eerder genoemde Spaanse clubs stond de gedrongen spits in zijn loopbaan ook onder contract bij River Plate, AS Monaco en Benfica. Met Olympiacos is hij toe aan zijn zevende club op het Europese vasteland.

Bezig met laden …