voetbalzone

Voorstel Bayern maakt mogelijk na dertien jaar einde aan Atlético-huwelijk

Daniel Cabot Kerkdijk14 mrt 2021, 07:09
Laatst bijgewerkt: 14 mrt 2021, 07:09
Advertentie

Saúl Ñíguez wil Atlético Madrid verlaten, zo schrijft AS zondag. De 26-jarige middenvelder is niet langer een onbetwiste basiskracht onder trainer Diego Simeone en is naar verluidt van mening dat hij toe is aan een andere uitdaging. Volgens de sportkrant heeft Ñíguez bovendien een voorstel van Bayern München op zak. De Duitse topclub ziet in de Spanjaard de ideale kandidaat om het middenveld te versterken, zo klinkt het.

Ofschoon Atlético aan een goed seizoen bezig is, heeft Ñíguez toch enkele redenen om de club te willen verlaten. Op de eerste plaats is hij het grootste slachtoffer van het sublieme seizoen van Marcos Llorente en het goede niveau dat Thomas Lemar laat zien. Simeone liet Ñíguez in slechts 21 van de 36 officiële duels dit seizoen aan het startsignaal verschijnen en stond daarin bovendien slechts 58 procent van de minuten op het veld. Simeone haalde de negentienvoudig Spaans international negen keer naar de kant.

Ñíguez wacht al twee jaar op een contractverbetering die maar niet lijkt te komen. Hij signeerde medio 2017 weliswaar een contract voor negen seizoenen tot de zomer van 2026, maar beide partijen spraken af om halverwege 2019 de financiële voorwaarden onder de loep te nemen. Hoewel beide partijen meerdere keren om de tafel gingen, bleef een akkoord uit. Het voorstel van Bayern zou de middenvelder zowel financieel als sportief wel kunnen bekoren.

Ñíguez beschikt sinds zijn contractondertekening in 2017 over een transferclausule van 150 miljoen euro en dat was eerder voor onder meer Manchester United een reden om de concrete interesse in de middenvelder, die al sinds zijn dertiende aan los Colchoneros verbonden is, niet door te zetten. AS stelt dat Atlético nu bereid zou zijn om een bedrag van 35 à 50 miljoen euro te accepteren.

Bezig met laden …