voetbalzone

Vooruitblik Bundesliga: speelronde 17

14 dec 2007, 13:35
Laatst bijgewerkt: 14 dec 2007, 13:35
Advertentie
Nog één wedstrijd en dan verdwijnen de Duitse ploegen in de winterstop. Na het puntverlies van Hamburger SV tegen Energie Cottbus vorige week (0-0) strijden er nog twee ploegen voor de officieuze titel Herbstmeister: Bayern München en Werder Bremen.

Bayern München heeft aan een punt voldoende om zich winterkampioen te mogen noemen. De formatie moet dat punt zien te halen bij Hertha BSC, de nummer twaalf van de ranglijst. Oliver Kahn zal zijn ploeg niet kunnen helpen. De doelman werd geschorst nadat teamgenoten Franck Ribéry en Luca Toni bekritiseerde. Laatstgenoemde is een twijfelgeval voor het duel met Hertha. Toni kampt met een hamstringblessure.

Mocht Bayern verliezen, dan kan Werder Bremen de koppositie overnemen. De nummer twee van de ranglijst heeft twee punten minder dan Bayern en speelt zaterdag tegen Bayer Leverkusen,de nummer vier van de ranglijst. Hugo Almeida zal vanwege een schorsing ontbreken bij Werder; Naldo en Frank Baumann zijn twijfelgevallen.

Vanuit het kamp van Bayer Leverkusen kwam beter nieuws. Stefan Kiessling keert terug in de selectie na een schorsing, terwijl Sergej Barbarez herstelt is van zijn blessure. Bayer trekt vol zelfvertrouwen naar Bremen; de ploeg won de laatste vijf wedstrijden.

Mladen Krstajic, Ivan Rakitic en Jermaine Jones keren dit weekend terug bij Schalke '04. Het trio was uit de selectie gezet voor het Champions League-duel met Rosenborg, nadat zij de zege op MSV Duisburg van vorig weekend iets te uitbundig hadden gevierd. Tegen 1. FC Nürnberg is het drietal weer van de partij.

Hamburger SV gaat dit weekend op bezoek bij Karlsruher SC; regerend landskampioen VfB Stuttgart ontmoet zaterdag Arminia Bielefeld. Na deze speelronde ligt de Bundesliga tot 1 februari stil.
Bezig met laden …